27. jul. 2009

Vstopanje v makro svet s spodobnejšo opremo

Fotografsko razpoložena nedelja, se je začela z panorama Maribora.


Sledilo je fotografiranje predvsem makra ob Račkih ribnikih z Majo, ki je posodila makro set( Canon 100 EF Macro 2.8, 3 makro obročke, ter Raynox 250).
Nastale fotografije seveda niso presežek so pa dobra iztočnica za prihodnje,
saj sem naročil svoj objektiv 100 macro. Dodobra bo pa potrebno spoznat flash zraven makro fotografije, brez katerega seveda ne gre, povzroča pa največ težav. Saj se ob nepravilni uporabi preveč svetijo motivi ali pa je vse skup pretemno.

Ob fotografiranju sma naletela na nekoliko shiranega muca, ki je bil zavržen vendar neverjetno prijazen in miren. Zato sva mu dala hrano in mu iščeva topel dom.
Oba z Majo imava doma pse, katerih se pošteno boji. Drugače je bil danes pri veterinarju in je dobrega zdravlja.

Več o mucu si lahko preberete tukaj, kjer boste našli tudi kontaktne podatke Maje, če bi želeli vzet muco.
http://totifoto.net/index.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3267&postdays=0&postorder=asc&start=0Na hitro sem naredil primerjavo kako vpliva dodatna oprema.
Samo Canon Macro 100 EF


Fotografija z vsemi(3) makro obročki. Aparat je bil na enaki razdalji, saj je bil pritrjen na stojalo.


Nato pa še z raynox 250, katerega sem pa seveda moral približat da sem dobil takšno povečavo.Nato je sledil še hiter test z 1.4 extenderjem in brez.


Dodatnih 40 mm ( skupno 140mm @ 35 format) torej kar lepo doprinese. Vendar pa vsaka dodatna oprema še dodatno oteži fotografiranje, saj mm premika v trenutku spremeni področje ostrine.


Ni komentarjev: