16. jun. 2009

TotiFoto piknik 09


V soboto 13.6.09 smo imeli člani fotografskega portala TotiFoto piknik. Zbrali smo se pri Šafariču v Zgornjih hočah. Ob samem prihodu sem moral prvo spoznat večina udeležencev, saj sem jih prvič srečal v živo. Po uvodnem kramljanju in srkanju piva smo se odpravili napolnit trebuščke.

S klikom na TotiFoto logo lahko obišče portal TotiFotoja.











po obilni okrepčitvi, pa smo kot se za fotografe spodobi, potegnili ven svoje mašince ter malce dokumentarno začeli šklocat. Mixi je dokazal, da je tudi fotograf lahko model.



Nato smo se odpravili na bližnje odbojkarsko igrišče, kjer se je ekipa TotiFoto pomerila z lokalnimi fanti. Na igrišču ni potekal samo boj ampak mesarsko klanje za vsako žogo. Požrtvovalnost je prvo pokazala Leah, in dokazala, da si je s plazenjem po naravi z 500mm v roki nabrala izkušenj za umazano delo.





Medtem ko se je ekipa borila na igrišču pa so nekateri soborci izven igrišča poležavali, nekateri so pa pridno fotografirali.






Po zabavi na mivki oz. blatu je pa bil čas za fotografiranje fotomodelov, ki so prišli, postavne mladenke so hitro začele pozirat, saj jim je to delo domače.
Ker nismo meli preveč "pametne" lokacije smo sprava skušali fotografirat kar na soncu, vendar smo ugotovili, da je to enostavno misija nemogoče. Imeli smo kar nekaj odbojnikov, tako smo nekatere izkoristili za difuzorje nekatere pa za doosvetlitev obraza. Večinoma smo uporabljali zlate odbojnike. Predhodno smo se tudi razdelili v 3 skupine, da ni bila prevelika gneča. Ker nismo imeli ravno držal za odbojnike smo si medsebojno pomagali ter izmenično držali odbojnike.



Po nekaj menjavah lokacij, modelov in poz so nastale naslednje fotografije.













Ko smo počasi izrabili možnosti na lokaciji, je pa prišel še en model, vendar v živalski obliki in sicer 3 meterski piton. Kljub precejšni zaskrbljenosti nekaterih mamic, so ga lahko pobožali tudi najmlajši. Tako so ob božanju očetje imeli takoj motiv in ga seveda s pridom izkoristili.








Ko se je Leah navolila fotografirat, sem izkoristil priložnost in zaprosil za uporabo njenega mlinčka Canon 5Dmark ||. Seveda je z veseljem privolila, zakar se ji iz srca zahvaljujem. Res je hud mašin. Nastalo je spet nekaj fotografij.











Imel sem še priložnost probat Canon EF 100 2.8 makro objektiv, ki je prav zanimiv za uporabo in ga bom po vsej verjetnosti tudi sam nabavil.



Na koncu pa kot se spodobi ena gasilska, avtorirji so pa Nikonaši z Leah aparatom.
Ja avtorji, saj so bili potrebni 4 nikonaši, da so prižgali canona. No pa šalo na stran.



Če povzamem je bil super piknik z zelo fajno družbo, lepo je bilo spoznat nove ljudi in videt že znane obraze. Drugo leto se pa seveda spet vidimo.

Lep pozdrav

3 komentarji:

Uroš Mlakar pravi ...

Ja, res je bilo super in fajn. Lepa reportaža, ni kaj.

Mitja pravi ...

No lepo si me gor vzel; in zelo dobro opisal dogajanje na pikniku.

Hvala za to

Lp

Mixi

Primož pravi ...

hehe takega pozera res ni blo težko dobit gor :P,

hvala obema